Tietoa minusta

Yksilöllistä valmennusta ihmiseltä ihmiselle

Moikka! 

Olen Personal Trainer/ Hyvinvointivalmentaja Sirpa Markkola. 

Olen 44-vuotias aktiivinen liikkuja ja intohimoinen kuntosaliharrastaja. Viimeiset vuodet ovat kuitenkin tuoneet vuosien lisäksi mukanaan haasteita mm. palautumisessa ja olenkin henkilökohtaisesti joutunut kääntämään treenimoodeissa ja elämässä yleensä armollisempaa ja lempeämpää otetta itseäni kohtaan. Tämä näkyy myös valmennuksellisessa otteessani ja pyrinkin  siihen, että valmennettavien kanssa löydettäisi kaiken kattava tasapaino arjen, liikunnan ja levon suhteen.

Olen kahden lapsen (7 ja 9 -v.) äiti. Pohjakoulutukseltani ja ammatiltani olen sairaanhoitaja AMK ja toiminut alalla vuodesta 2003. Sairaanhoitajantyöni kautta minulla on laaja näkemys ihmiskehosta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Paloni siihen, että voisin edistää edes yhtä henkilöä aloittamaan matkaa kohti terveellisempää elämää ja hyvinvointia sai lisäsykäyksen kun valmistuin 2019 keväällä FitFarmin Personal Trainer koulutuksesta. Lisäksi olen hakenut lisäoppia Avoimesta yliopistosta, jossa suoritin terveysliikunnan perusopinnot 30 op. (entinen Liikuntalääketiede)⁣. Lisäksi olen ottanut käyttööni lisätyökalun FirstBeat Life:n ja nyt pääsen valmennuksissani vieläkin lähemmäksi asiakkaan hyvinvointia ja arvokasta tietoa mm. palautumisesta ja stressistä. Viimeisimpinä olen opiskellut psyykkiseksi ravintovalmentajaksi, sekä opiskellut erilaisia mielenhallinnan työkaluja. 

Olen nähnyt ihmisen koko elinkaaren ja erityisesti hetket keski-iästä kuolemaan. Nämä hetket jättivät minuun jälkensä sydänosaltolla ja dialyysiyksikössä työskennellessäni. Haluankin toimia välikappaleena, auttajana, yhdenvertaisena opastajana, jotta ihminen voisi vielä kääntää omaa tulevaisuuttansa parempaan. Moniin asioihin voidaan vielä vaikuttaa ennen kuin kaikki on lopullista.

Työni sairaanhoitajana on antanut minulle moninaisen kuvan ihmisestä ja erilaisista terveyteen vaikuttavista seikoista. Olen viimeisen vuosikymmenen tehnyt töitä erikoislääkäripoliklinikalla, jossa tutkitaan ja hoidetaan monien erikoisalojen potilaita. Olen nähnyt lukuisia kaatuneita ja langenneita, joilta olen hoitanut lääkäreiden kanssa erilaisia murtumia ja vammoja. 

Ihmisten auttaminen on erittäin lähellä sydäntäni ja on myös kutsumukseni. Teenkin tällä hetkellä Personal Trainerin/ hyvinvointivalmentajan töitä oman Sairaanhoitajantyöni lisänä. Tästä syystä valmennuksiini on avoinna vain muutamia paikkoja kerrallaan. Haluan, että valmennukseni pysyvät laadukkaina ja kiireettöminä. Näen ihmisen aina kokonaisuutena, johon vaikuttaa monen monta osatekijää. 

Oma taustani liikuntaa ja urheilua kohtaan juontaa juurensa jo lapsuudesta.  Olen harrastanut aktiivista liikuntaa lapsesta saakka. Lapsuudessa ja nuoruudessa kilpailin hiihdossa ja pitkien matkojen juoksussa. Yläasteella kilpaurheilu vaihtui Cheerleading -treeneiksi kunnes Lukion jälkeen opiskelut veivät toiseen kaupunkiin, jossa aloitin Thai-boxingin. Thai-nyrkkeilyä ja potkunyrkkeilyä harrastin useamman vuoden. Lähes aina matkassani muiden lajien ohella on kulkenut kuitenkin kuntosali ja juoksu. Ne ovat vahvat ykköslajini.⁣

Olen saanut kattavat opit kuntosalille ja salitreeni ohjauksiin nimekkäältä Valmentajalta, jonka matkassa kuljin useita vuosia itse treenaten ja myös yhtenä ryhmätreenien Personal Trainerinä. 

Kokemusta on kertynyt usealta vuodelta yksilövalmentamisesta, pienryhmien/ urheilujoukkeiden ja koululaisryhmien lihaskuntotreenien vetämisestä.

Tämä on työtä, jota teen suurella sydämellä. Ole rohkeasti yhteydessä jos kaipaat reitillesi opastajaa. Teen Personal Trainerin/hyvinvointivalmentajan työtä yhteistyössä asiakkaan kanssa ja aloittaessasi kanssani valmennuksen, alkaa meidän yhteinen matkamme kohti SINUN uusia päämääriäsi.

Mottoni on "Sinä olet tärkein" ja "Anna tämän olla loppuelämäsi ensimmäinen päivä! " Joten eiköhän lähdetä hommiin!


Ystävällisin Terveisin Sirpa Markkola

 

Asiakaspalaute :)

"Ruuhkavuodet, kiire, laiskuus, ei vaan ehdi, en mä jaksa, väsyttää, työpaineita. Tekosyitähän riitti saman verran kuin päiviä mitä tuli lösähdettyä sohvalle.

Vaatteet kiristivät, peilikuva ei miellyttänyt. Päänsisäinen identiteetti oli jotakin muuta kuin mitä kokovartalopeilin kautta näkyi. Olo oli ryhditön ja vetämätön.

Tarvitsin suunnannäyttäjän, jonkun joka kertoisi mitä tehdä ja tarvittaessa neuvoisi ja potkisi persuksille. Onnekseni löysin sinut Facebookin suosittelun kautta. Sinulla oli alusta alkaen hyvä ihmisläheinen tyyli; rento, mutta peräänantamaton ote. Rauta kun ei lähde liikkumaan itsekseen eikä "perseilemällä" saavuteta tulosta.

Yhteydenpito kanssasi oli välitöntä. Ei ole välttämättä helppoa näyttää omaa yksityistä kroppaa lähtötilanteessa sellaisena kuin se silloin oli, mutta oli mukavaa saada kannustavaa palautetta jo silloin, että tästä lähdetään yhdessä eteenpäin tekemään tulosta! Oli hienoa antaa väliaikatietoja ja kertoa että ohjelma toimii. Kannustit ja tsemppasit silloinkin kun treeni ei meinannut millään kulkea. Neuvoit tuolloin kuuntelemaan omaa kroppaa ja fiilistä. Sitä ohjetta kannattaa muistella koko loppuelämä.

Annoit muitakin hyviä vinkkejä ja olit hyvin ja nopeasti tavoitettavissa.

Olo on nyt kevyempi ja solakampi, juuri sitä mitä tavoittelinkin. Jo pari viikkoa ohjelman aloittamisen jälkeen näkyneet tulokset olotilassa ja peilikuvassa tuntuivat suorastaan taikuudelta. Salitreenit ja liikunnan ilo löytyivät ja hyvinvointi on parantunut huomattavasti. Tästä on hyvä jatkaa. Kiitos, että annoit ammattitaitosi ja osaamisesi käyttööni, en olisi osannut tehdä tätä yksin.

Kiitos kuluneesta kolmesta kuukaudesta, oli ilo tehdä tätä muutosta yhdessä"


"Sirpan ammattitaitoisessa ohjauksessa sain loistavia tuloksia lihaskunnon ja liikkuvuuden kanssa. Oli hienoa löytää pt, joka uskalsi tarttua haastavaankin asiakkaaseen ja perehtyi ongelmakohtiin taidokkaasti. Sirpa myös osaa luoda persoonallaan luottamuksellisen vuorovaikutuksen eikä itseäni ns.hävettänyt aloittaa nollasta. Hän myös tsemppaa positiivisella, mutta napakalla otteella. Vahva suositus ja iso kiitos"

"Aloitin Sirpan ohjaamana 3kk etävalmennuksen. Tavoitteenani oli painonpudotus/ kiinteytyminen, lihasmassan hankkiminen sekä toimivampi kroppa kaiken kaikkiaan. Sirpa suunnitteli ruokavalion, jota minun oli helppo toteuttaa ja muutoksia tehtiin toiveideni mukaan. Kävin 4 x viikossa kuntosalilla. Kuntosaliohjelma oli haastava ja tavoitteitani tukeva. Lihasmassaa saatiin upeasti kroppaan ja samalla rasvaa paloi pois. Erityisesti alavartalossa tapahtui iso muutos.

Olen todella tyytyväinen tähän valmennukseen. Sirpa aina jaksoi tsempata ja neuvoa oli päivä ja kellonaika mikä tahansa. Iso kiitos yhteistyöstä joka varmasti jatkuu"

"Kaikki tapaamiset oli asiallisia mutta samalla tosi rentoja, pystyi hyvin olemaan rehellinen huonoistakin tavoistaan. Kaikkiin kysymyksiin sai aina vastauksen whatsapissa ja silloin kun meinasi usko olla salihommien kanssa koetuksella niin tsemppiviestejä ja kannustusta sai, ei kertaakaan arvostelua siitä että pitäis vaikka yrittää enemmän. Olin ja olen tosi tyytyväinen tähän kokemukseen, kiitos"

"Valmennus oli kaikin puolin miellyttävä kokemus. Omaa tilaa sai mukavasti yhteisten tsekkien välillä, eikä tuntunut siltä, että joku vahtii. Se riitti, että tuki oli puhelimen päässä, kun ja jos sitä tarvitsi. Sirpan ote valmennukseen oli hyvin ammattimainen, ja hän osasi ammattinsa puolesta ottaa huomioon omat terveydelliset haasteeni. Tunsin siis olevani hyvissä käsissä. Valmennus onnistui myös epidemia-aikaan oikein hyvin etäyhteyksien sekä ulkotreenien myötä.

Ruokavaliot olivat tarkkaan mietitty ja niiden vaikutusta seurattiin, mikä oli mielestäni loistavaa. En siis vain saanut alussa yhtä ohjetta, vaan kokonaisuutta säädettiin koko valmennuksen ajan alussa asetettujen tavoitteiden mukaan.  Oli myös ihanaa, kun treenejä muokattiin ja vaihdeltiin valmennuksen aikana - ei päässyt kyllästymään.

Jos vain rahaa olisi, palkkaisin Sirpan sparrailemaan hamaan tappiin asti <3""